Felhő alapú levelezés

Hogyan válaszd ki a cégednek leginkább megfelelő levelező rendszert?

A megfelelő email rendszer kiválasztása egy nagyon fontos stratégiai lépés a céged számára. A  hatékony csapatmunka és szervezeten belüli kommunikáció alapfeltétele a jól működő emailezés, amire ma már többféle gyártó is korszerű felhőalapú megoldást kínál a vállalkozásoknak. Azonban ugyanúgy, ahogyan a cégek sem egyformák, a különböző rendszerek is más-más szempontokat és funkciókat helyeznek előtérbe, amelyeket a kiválasztás előtt érdemes alaposan körüljárni.

Nem kell egyedül döntened! Válassz szakértő segítséget!

Segítünk a döntésben!

Válasszuk ki együtt a céged levelezőrendszerét!

Google Gmail vagy Microsoft Outlook?

Mivel a Google Workspace és a Microsoft 365 hozzáállása a levelezőrendszerek fejlesztéséhez jelentősen eltérő, így bemutatunk néhány fontos szempontot, amelyek segítenek kiválasztani, melyik szoftvergyártó emailrendszere áll közelebb a cégedhez.

Felület és kezelés

Mivel a Google Workspace mindent webes felületen – elsősorban a Google Chrome-ra optimalizálva – biztosít, így a Gmail rendszerébe integrálva megtalálható a teljes Google ökoszisztéma (dokumentumok, naptárkezelés, Meet, Chat, stb.). A Gmailt olyan vállalkozásoknak ajánljuk, amelyek munkatársai  szívesen kezelik a levelezést webes felületen. Fontos tudni, hogy a Gmail felülete könnyen testreszabható, így akit zavar a rendszer megjelenése, az a megfelelő beállításokkal az egyéni preferenciák alapján alakíthatja át a fiók megjelenését.

A Microsoft 365-ben az Outlook továbbra is a megszokott formában érhető el, így azoknak a cégeknek ajánljuk, akik régóta használják, szeretik és otthonosabban működnek ebben a jól megszokott rendszerben. Azonban fontos megjegyeznünk, hogy aki nagyon ragaszkodik az Outlookhoz, az a Gmailes fiókját is be tudja kötni erre a felületre.

Platform

A Microsoft 365 elsősorban Windowsra van optimalizálva, így ott nyújtja a legjobb felhasználói élményt. Bár ma már Mac gépekre is elérhető számos M365 csomag, olyan vállalatoknál, ahol jellemzően inkább Apple eszközökkel dolgoznak, ott a Google Workspace a platformfüggetlen működésének köszönhetően előnyösebb választás.
Emellett azt is érdemes végiggondolni, hogy milyen mértékben használják a cég munkatársai okoseszközökről a levelezést, mert a két szoftver kezelése és megjelenése a mobileszközös alkalmazásokban is merőben eltérő.

Üzleti igények

Összességében elmondható, hogy a hazai KKV-k igényeit a Gmail és az Outlook is maximálisan ki tudja szolgálni, de a rugalmasságának köszönhetően a Google Workspace levelezése egy kézenfekvőbb megoldást kínál. Azonban nagyon fontos megvizsgálni a vállalkozás elvárásait és szokásait, hiszen ezek a szempontok is jelentősen befolyásolhatják majd a végső döntést a cég levelezőrendszerének kiválasztásában.

Válasszuk ki együtt a céged levelezőrendszerét!​​

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.