Készülj fel velünk a NIS2-re!

Fejleszd vállalkozásod a legkorszerűbb IT szabványok mentén és tegyél szert extra üzleti előnyre!

Belegondoltál már abba, hogy a céged digitális rendszereiben táront információ vélhetően többet ér, mint a vállalkozásod fizikai értéktárgyai? Ha még nem ezzel nem vagy egyedül. Az üzleti informatika szakértőiként azt látjuk, hogy még mindig nagyon kevés hazai KKV fordít kellő figyelmet az adatvagyon-kezelésre.

⚠️ A megfelelő informatikai protokollok hiánya amellett, hogy veszélyezteti a céged adatait, az üzleti hatékonyságra is negatív hatással van. A NIS2 irányelv védi a cégek adatvagyonát a külső fenyegetésektől, emellett az adatkezelés belső veszélyeit is csökkenti, hiszen keretet ad a hitelesítés, biztonsági mentések és jogosultságok kezelésének is.

Mi az a NIS2 és miért van rá szüksége a cégednek? Töltsd le ingyenes e-könyvünket és tudj meg többet!

Segítünk felkészülni a NIS2 auditra!

A NIS2 audit elsőre talán ijesztőnek tűnhet, amire sok esetben a hozzá nem értő rendszergazdák is rátesznek plusz egy lapáttal, akik olyan bonyolult és drága IT megoldásokat akarnak eladni a cégednek, amelyekre valójában nincs is szükséged.

Az  iSolutions már számos hazai vállalkozásnak segített a szigorú előírásoknak megfelelő, biztonságos és hatékony informatikai háttér megteremtésében. A NIS2 tanácsadás célja, hogy üzleti szemléletünk segítségével a Te céged számára is testreszabott és költséghatékony IT megoldásokat kínáljunk!

A felhő a NIS2 megfelelés szempontjából is nagy előnyt jelent a cégednek

A NIS2 megfelelés szempontjából előnyben vannak azok a cégek, akik már a felhőben tárolják az adataikat, hiszen akár a Google Workspace-ről, akár a Microsoft 365-ről beszélünk, ezekben a vállalati csomagokban számos biztonsági megoldás már automatikusan adott. Azonban mivel ezek rendkívül összetett rendszerek, rengeteg kiegészítő funkcióval, esetükben is érdemes átfogó ellenőrzést végezni annak érdekében, hogy a beállítások megfelelőek legyenek. Szakértő IT szolgáltatóként természetesen ebben is segítünk a cégednek.

Vágj bele velünk a felkészülésbe!

Ha az iSolutions a rendszergazdád, a NIS2 audit nem jelent problémát!

Agilis IT szolgáltatóként mi minden esetben szabványos és dokumentált IT rendszereket működtetünk, amelyekben a biztonság kiemelt szerepet kap, így velünk biztos lehetsz abban, hogy vállalkozásod a NIS2 irányelvek szellemében működik. Ügyfeleinknél gyors felkészítést végzünk, ami biztosítja az egyszerű és zökkenőmentes auditot, hogy biztosan ne csússz le a NIS2 határidőkről! Mindezt természetesen rendkívül költséghatékony módon, felesleges szoftverekre és alkalmazásokra való kiadások nélkül intézzük.

Vágj bele velünk a felkészülésbe!

Gyakori kérdések a NIS2-vel kapcsolatban

Mi az a NIS2?

A NIS2 irányelv (Network and Information Systems Directive) az EU kiberbiztonsági intézkedéseinek része, melynek elsődleges célja, hogy erősítse a tagállamok kiberbiztonsági védelmét. Az irányelv elsősorban a kritikus infrastruktúrákat üzemeltető szervezetekre vonatkozik, mint például közművek, pénzügyi szolgáltatók, egészségügyi intézmények és közlekedési szolgáltatók, de azok számára is kötelező lehet, akik partnerei vagy beszállítói ezeknek a vállalatoknak. 

Honnan tudhatod, hogy a NIS2 kötelező a céged számára?

Azt, hogy a céged számára a magyar jogszabály alapján előírt-e a NIS2 minősítés, a jogászod fogja tudni megmondani így fontos, hogy időben tájékozódjon és amennyiben szükséges, elvégezze a kötelező NIS2 regisztrációt. Szakértőként mi abban segítünk Neked, hogy megvizsgáljuk a vállalkozásod IT rendszerét, részletes tervet készítünk és a NIS2 határidőket szem előtt tartva elvégezzük a megfeleléshez szükséges fejlesztéseket.

Üzleti IT szakértőként azt ajánljuk, hogy akkor is vágj bele mihamarabb a NIS2 minősítésbe, ha még nem kötelez jogszabály, hiszen ezáltal biztosíthatod céged hosszú távú versenyképességét a piacon.

Mennyi időt vesz igénybe a NIS2 auditra való felkészülés?

A felkészülés ideje számos tényezőtől függ, de gyakorlott IT szolgáltatóként az a tapasztalatunk, hogy a felhőre való átálláshoz hasonlóan általában ez is egy hosszabb folyamat. Ezalatt nemcsak a cég infrastruktúráját kell korszerűsíteni, a teljes IT működést és dokumentációt is szabványosítani kell a protokollban fektetett előírásoknak megfelelő módon. A siker érdekében tehát fontos, hogy kellő időt fordíts erre az átállásra, ami ideális esetben 4-5 hónapot jelent.

További kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot és mindenre válaszolunk!

Ezeket az előnyöket biztosítja cégednek a NIS2 megfelelés

Fokozott kibervédelem

Üzletmenet folytonosság

Dokumentált adatkezelés

Megnövekedett ügyfélbizalom

Piaci versenyelőny

Jogszabályi megfelelés

Hosszú távú költséghatékonyság

Fokozott IT tudatosság

Stabil hátteret biztosítunk a NIS2 megfeleléshez

Szakértő rendszergazdaként a NIS2 követelményeket szem előtt tartva alaposan átvilágítjuk az informatikai rendszeredet és összetett tervet készítünk a szükséges fejlesztések elvégzésére. Emellett megerősítjük vállalatod kiberbiztonságát és komplex megoldást kínálunk a szabályos adatkezelés és dokumentáció megvalósítására.

Kérd ingyenes ajánlatunkat a NIS2 felkészítésre!

Ezeknek a NIS2 követelményeknek kell megfelelnie cégednek a minősítés megszerzéséhez

Hálózati biztonsági követelmények

A hálózatok hatékony védelme kulcsfontosságú szerepet játszik a kiberfenyegetések visszaszorításában. Ez többek között magában foglalja a hálózatok fizikai és logikai védelmét, a hozzáférés-szabályozást és a titkosítást.

A korszerű tűzfal megoldások természetesen nagyon fontosak, de a legtöbb szolgáltató tévesen erre fekteti a legnagyobb fókuszt ahelyett, hogy a komplex informatikát nézné. Ez tipikusan egy olyan pontja a vállalati IT-nak, amit ha hozzá nem értő rendszergazda csinál, tele lesz felesleges megoldásokkal, ami nagyon költséges lehet a cégednek. Az iSolutionsnél mi a NIS2-nek megfelelő tűzfalvédelmet a lehető legköltséghatékonyabb módon biztosítjuk a cégednek.

Licenszek

A NIS2 irányelv számára kritikus fontosságú, hogy a vállalatok kizárólag tiszta szoftvereket és előfizetéseket használjanak. A licenszekről vezetett naprakész nyilvántartások nagyon fontosak, amiknek köszönhetően átláthatóvá válnak a ráfordított költségek. Ennek tükrében érdemes végiggondolni hogy az adott szoftver bérlése, vagy megvásárolása-e a jobb megoldás a cég számára. Az iSolutions ebben a döntésben is segít.

Jogosultságok kezelése

Fontos, hogy a céged rendelkezzen a munkatársak beléptetésére és kiléptetésére vonatkozó protokollal, valamint pontos dokumentációval arra vonatkozóan, hogy ki, milyen adatokhoz fér hozzá a vállalkozás rendszerében.

Üzletmenet-folytonossági terv

Ez biztosítja az incidensekre és kritikus esetekre való felkészülést azáltal, hogy lefekteti a hibák észlelésére, jelentésére és kezelésére vonatkozó szabályokat.

Mivel jelenleg közel 3000 felhasználói fiókot kezelünk, így napi szinten több tucat kérdés és feladat érkezik hozzánk ezekkel kapcsolatban. A User Management Team feladata az új felhasználók felvétele, kiléptetése és a komplex felhasználói ügyek kezelése.

Kérd ingyenes NIS2 tanácsadásunkat és vágjunk bele együtt az auditra való felkészülésbe!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.