9 Google Workspace tipp digitális marketingstratégiák tervezéséhez

Google Workspace, korábbi nevén G Suite megkönnyíti a munkatársak közötti online kollaborációt

Azt hihetnénk, hogy lassan bezárul a digitális marketing eszközeinek köre, a Google-nek is köszönhetően azonban tudjuk: mindig van hova fejlődni. Európa szerte, milliók használják a Google tudásmegosztást serkentő anyagait vállalkozásuk fellendítésében, a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben vagy éppen a karrierlétrán való feljebb lépésben.

A következő 9 tipp felhasználásával olyan területeken fejlődhetsz, mint a vállalkozások online bővítése, új ügyfelek keresése, valamint a közösségi médiában vagy a keresőmotorokkal való hirdetés.

1. Tedd magad láthatóvá az e-mailezések során!

A digitális marketingben a jó hírnév kialakítása kulcsfontosságú az ügyfélkör megtartásához. Elengedhetetlen, hogy az emberek tudják, ki vagy és hogy bízzanak az általad küldött tartalmakban. A hitelességedet és megbízhatóságodat növeli, ha a Gmail feladó mezőjében megadod a neved és az e-mail címed is. Még professzionálisabbnak hat, ha Gmail-es profilképként a szervezet logóját vagy egy hivatalos fotót állítasz be magadról.

EXTRA TIPP: Próbáld meg a tárgysort 10 szó alatt tartani, amely röviden összefoglalja e-mailed lényegét és a legrelevánsabb tartalmi elemre összpontosít.

2. Futtasd hatékonyabban promóciós hírleveleid!

Amikor kampányt szervezel, valószínűleg ugyanazokat a promóciós információkat és anyagokat fogod ismételni. Gyorsabban dolgozhatsz, ha sablonokként mented el az e-mail válaszokat a Gmail-ben, így amikor legközelebb használni szeretnéd ezeket, csak egyszerűen kiválasztod a mentett sablont és nem kell újra begépelned az egész törzsszöveget.

3. Szervezz nyerő kampányokat!

Egy digitális kampány megtervezése, létrehozása és összeállítása időigényes és nehezen koordinálható feladat. Érdemes ezért a tervezési szakaszban a Naptár (Calendar) létrehozásával a marketingcsapat tagjait folyamatosan tájékoztatni a részletekről és az ütemezésekről.

A kampányterveket, videókat, marketing anyagokat és minden egyéb kapcsolódó dokumentumot kényelmesen tárolhattok a Drive közös tárhelyen. Az ügyfeleid és partnereid itt minden szükséges információt megkaphatnak és egy helyen, bármilyen eszközről el is érhetik őket.

4. Segítsd elő a keresőoptimalizálást!

Hozz létre egy online célhelyet szervezeted számára. Ehhez nincs más dolgod, mint a Webhelyek szolgáltatásban különböző blogbejegyzéseket, termékadatokat és egyéb promóciókat közzé tenni. Fontos, hogy a weboldaladon található információkat rendszeresen frissítsd, hiszen ezzel is elősegíted a keresőoptimalizálást (SEO).

Érdemes megadnod a Keresésben webhelyed nyilvános elérhetőségét is azáltal, hogy ingyenesen feltünteted a Google My Business szolgáltatásában. Adj meg egy céges telefonszámot, hogy az ügyfeleket hívásra ösztönözd, és oszd meg velük céged címét is, hogy személyesen is felkereshessenek.

5. Érj el új közönségeket a hirdetéseiddel!

Különleges ajánlatokkal, promóciókkal vagy gyorsakciókkal is kiemelheted webhelyed hirdetéseit. A cselekvésre ösztönző szalaghirdetésekkel és gombokkal könnyedén az oldaladra csábíthatod a vásárlókat, ezen kívül pedig a videohirdetések is nagyszerű lehetőséget kínálnak az új ügyfelek elérésére és bevonására, valamint a termékek vagy szervezeted népszerűsítésére.

A videós hirdetések létrehozásakor próbáld meg 30 másodperc alatt tartani az anyagok időtartamát, és már a kezdeti pillanatokban felvillantani márkád jellemzőit. Oszd meg a videófelvételt a Webhelyeken vagy szervezeted hivatalos YouTube-csatornáján.

Ne feledd, hogy egyes közösségi oldalak a videóhirdetéseket az első néhány másodpercben hang nélkül játszák le, ezért arra is ügyelned kell, hogyan buzdíthatod a nézőket a további lejátszásra!

További információ a Google Workspace hatékonyságnövelő megoldásairól

6. Teszteld, és tedd mobilbaráttá honlapodat!

A legjobb mobilwebhelyek a látogatókat egyik pillanatról a másikra tudják vásárlókká konvertálni. Fejleszd a honlapod, hogy zökkenőmentesen működjön mobileszközökön, és állítsd be úgy az oldalt, hogy az automatikusan az ügyfél által használt képernyőmérethez igazodjon.

Teszteld a webhelyedet mobileszközön is, és menj végig az alábbi kérdéseken:

  • Hogy néz ki?
  • Könnyű navigálni?
  • A telefonszámok úgy vannak beállítva, hogy a látogatók egyetlen érintéssel felhívhassanak?

Ha készen áll a honlapod a mobilhirdetések futtatására, akkor használd ki a Google Ads hirdetési szolgáltatásait. Ehhez érdemes először végig gondolnod, hogy a potenciális ügyfeleid milyen kifejezésekre kereshetnek. Mobileszközökön az emberek általában kevesebb és rövidebb kifejezéseket használnak, ezért fontos, hogy a kulcsszavak tömörek és relevánsak legyenek.

7. Mutasd be új termékeid!

Szeretnél egy új terméket megosztani ügyfeleiddel? Hozz létre egy látványos prezentációt a Diák (Slides) alkalmazásban, amely bemutatja a terméked jellemzőit, előnyeit, egyedi értékesítési pontjait és még sok mást. Még dinamikusabbá teheted prezentációdat képek és videók hozzáadásával, illetve tovább növelheted az ismertséged azáltal, hogy a Webhelyek segítségével beágyazod a honlapodba.

Érdekelnének további Google Workspace tippek is? Töltsd le 25 pontból álló e-bookunkat!

8. Gyűjts visszajelzéseket ügyfeleidtől!

Amikor egy új termék a fejlesztés korai szakaszában van, egy online felmérés az ügyfelek körében elősegítheti a további folyamatokat. Ágyazz be egy Űrlapot (Form) a webhelyedbe, és rögzítsd ügyfeleid visszajelzéseit.

Ha elegendő válasz érkezik, a marketingesek rendezhetik, rendszerezhetik és elemezhetik az eredményeket a Táblázatokban (Sheets), és megtervezhetik a termék továbbvitelének legjobb módját.

9. Készíts minőségi kreatívokat, és egyszerűsítsd az elérésüket!

Különböző kreatívokon dolgozol egy marketingügynökségnél? Biztosítanod kell, hogy mindenki a legújabb terveket, videókat, PDF-eket és egyebeket használja? Mentsd le a munkahelyi fájlokat és mappákat a Drive-ra vagy egy megosztott meghajtóra, így azonnal megoszthatod ezeket a veled dolgozó kollégákkal.

Ez nem csupán a megosztásban segít, hanem abban is, hogy amikor valaki visszajelzést és jóváhagyást visz fel a rendszerbe, könnyebben átláthatod, mely fájlok változtak, így minden munkavállaló – még ha különböző időzónákban dolgoznak is – egyszerre láthatja a frissítéseket.

Szeretnél Google Workspace-t használni? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.