Az IT szolgáltatók szerepe ma már olyan fontos, mint a jó könyvelés

Az IT szolgáltatók szerepe olyan fontos, mint a jó könyvelés

Eljött az ideje, hogy a hazai kkv-k is szakemberekre bízzák az informatikát

Sokat fejlődtek a magyar vállalkozások informatika terén az elmúlt években, amit részben a pandémia, részben pedig a gazdasági válság kényszerített ki. Sok vezető azonban még mindig frusztrációként, mintsem kiváló üzleti lehetőségként éli meg a technológia rohamos fejlődését. Ez főként abból adódik, hogy a hazai KKV-k még mindig kezdetleges informatikai megoldásokat alkalmaznak és ritkán fordulnak IT szakértőkhöz. De vajon miért pont az informatika marad le az üzletfejlesztés során? Ebben a hozzáállásban hamarosan radikális változásokat hozhat a cégvezetők körében jelenleg zajló generációváltás, így a következő években jelentős lemaradással szembesülhetnek azok a vállalkozások, akik nem váltanak magasabb szintű informatikára.

A legtöbb cégvezető csak akkor fordul IT szakemberhez, amikor már megtörtént a baj

IT szolgáltatóként azt tapasztaljuk, hogy a hazai KKV-k körében az általános gyakorlat a mai napig az, hogy a rendszergazda szerepét nem egy informatikai szakember, hanem egy IT-hoz valamilyen szinten értő kolléga vagy ismerős tölti be. Az ő feladatköre rendszerint kimerül abban, hogy feltelepíti a gépeket, létrehozza az email fiókokat és tüzet olt, ha baj van. Egy induló vállalkozásoknál ez praktikus megoldásnak tűnhet, hiszen rövidtávon költséghatékony, ami a kezdetekkor egy kulcsfontosságú szempont.

Jelentős lemaradással szembesülhetnek azok a KKV-k, akik nem váltanak magasabb szintű informatikára

A probléma az, hogy az IT a legtöbb vállalkozásnál 5-10 évig így marad, miközben a cég folyamatosan fejlődik és nő. Ilyenkor sajnos előbb-utóbb eljön az a pont, amikor olyan probléma üti fel a fejét, ami tapasztalt IT szakember híján visszafordíthatatlan károkhoz vezethet. Zsarolóvírus támadás, szerverleállás, adatvesztések stb. Ilyenkor a hosszú évek rosszul vagy egyáltalán nem kezelt IT problémái sajnos keményen megbosszulják magukat, több tíz- vagy akár százmilliós károkat okozva a cégnek. A legtöbb vállalkozás életében ez az a sorsfordító pont kell ahhoz, hogy felkeressenek egy IT szolgáltatót, azonban semmiképpen nem érdemes eddig a pillanatig várni.

Az egész vállalkozás bedőlhet ha az IT nem működik

2023-ban már minden digitalizált. Ennek lehet örülni, vagy lehet miatta bosszankodni, de mindenképpen tudomásul kell venni. A partnerekkel, ügyfelekkel történő kommunikáció már elképzelhetetlen email vagy egyéb digitális csatornák használata nélkül, sőt, már a NAV-val is online kommunikálnak a vállalkozások. A mai cégvezetőknek el kell fogadniuk ezt a trendet és hosszú távon akkor járnak jól a vállalkozások, ha igyekeznek belőle versenyelőnyt kovácsolni. Persze nem elvárás, hogy mindenki magas szinten értsen az informatikához, azonban ugyanúgy, ahogy a hazai cégek többsége külső irodákat bíz meg a könyveléssel, az IT esetében is érdemes ezt a modellt követni.

Az IT szolgáltatók szerepe olyan fontos, mint a jó könyvelés

A könyvelő irodákhoz hasonlóan az IT szolgáltató cégek is jóval komplexebb szolgáltatásokat tudnak nyújtani a vállalkozásoknak, mintha azt 2-3 belső emberrel oldaná meg a cég, ráadásul a kiadások tekintetében is sokkal előnyösebb az IT kiszervezése. Tehát ugyanúgy, ahogy a pénzügyi döntéseket se hanyagolhatjuk el a vállalatvezetés során, úgy az informatikát sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ma a működés minden területére negatív hatással van, ha nem megfelelő a cég informatikai rendszere.

Előnyben vannak az induló vállalkozások az informatikai érettség terén

Digitalizáció szempontjából hatalmas versenyelőnyben vannak a most induló vállalkozások, hiszen ezek a vezetők már sokkal tudatosabban kezelik az informatikát és kiemelt figyelmet fordítanak rá az üzleti döntéshozatal során. Azonban a régebbi cégeknek sincs késő a paradigmaváltásra, a jó hírünk pedig az, hogy nincsen olyan vállalkozás, amit ne lehetne digitalizálni! Ehhez persze meg kell találni azt az informatikai rendszert, ami leginkább megfelel a cég igényeinek és a vállalati kultúrának. Ez egy rendkívül összetett feladat, amiben csak egy olyan szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező IT szolgáltató segíthet, mint az iSolutions.

Az IT szolgáltatók szerepe olyan fontos, mint a jó könyvelés

Hatalmas terhet vesz le a cégvezetők válláról a jó IT szolgáltató

Tudjuk, hogy az IT problémák megfelelő szakember híján mindig a cégvezető vállát nyomják, hiszen hozzá érkeznek be a munkatársak és ügyfelek panaszai és neki kell megtalálnia a megfelelő megoldást. Ez nem kis frusztrációt jelent egy vezető életében, akinek alapvetően az üzletfejlesztés és a vállalat irányítása a legfőbb feladata. Az iSolutios célja, hogy levegye ezt a terhet a cégvezetők válláról. Tapasztalt IT szolgáltatóként a vállalkozásokhoz legjobban illő informatikai rendszert vezetjük be, napi szinten kezeljük az IT üzemeltetést, azonnali segítséget nyújtunk probléma esetén, és üzleti szemlélettel támogatjuk az informatikai döntéseket.

Lépj szintet Te is céged informatikai megoldásaival! Vedd fel velünk a kapcsolatot és vágjunk bele együtt!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.