Újra itt vannak a Google Workspace legfrissebb újdonságai!

Google Workspace funkciók, újdonságok

Az innováció egy pillanatra sem áll meg az online együttműködési térben!

Ha digitális fejlesztésekről van szó, a Google mindig az élen jár. A techóriás célja, hogy rendszerei minél egyszerűbben oldják meg a felhasználók napi szintű együttműködését, lehetővé téve így a távolságok és határok nélküli közös munkát. Hogy Te is meggyőződhess a Google Workspace sokoldalúságáról, elhoztuk Neked az elmúlt hónapok legfrissebb fejlesztéseit, amelyekkel a Google még hatékonyabbá teszi a felhasználók online életét.

Zárolható fájlok a Google Drive-ban

Mostantól pár kattintással lezárhatók a fájlok a Google Drive-ban. Elég egyszerűen rákattintanunk jobb egérgombbal a zárolni kívánt fájlra, ami után kiválasztjuk a „Fájlinformáció” opciót, majd rákattintunk a „Lezárás” gombra. A zárolás többek között garantálja, hogy a fájlhoz adott hozzászólók ne változtathassanak a dokumentumon. A lezárt fájlokhoz továbbá nem lehet hozzáfűzni szerkesztéseket, megjegyzéseket és javaslatokat sem. Ez a frissítés racionalizálja és jelentősen leegyszerűsíti a fájlok korlátozásának folyamatát a Drive-ban, ami korábban csak a Google Drive API vagy a fájlfelülvizsgálat segítségével volt elérhető.

zárolható fájlok a Google Driveban

Élő mutatók a Google Slide alkalmazásban

Mostantól az élő mutatók segítségével méghatékonyabb lehet az együttműködés a Google Slide alkalmazásban. Az új funkció lehetővé teszi, hogy a munkatársak valós időben lássák egymás egérmutatóit a dokumentumban a közös munka során. Így könnyedén rámutathatunk a diákokon lévő szövegre vagy vizuális elemekre, hogy kiemeljük a fontos információkat és tartalmakat a kollégáink számára, és mi is valós időben látjuk, ha munkatársunk mutat rá valamire a dokumentumon belül.

Google Workspace, korábbi nevén G Suite megkönnyíti a munkatársak közötti online kollaborációt

Több jelentős frissítéssel is bővült a Google Chat alkalmazás!

1. Smart chips

A Google 2021-ben indította el a Workspace Smart Canvas funkcióját, azóta pedig számos Smart Chip-et, azaz “okos chipet” adott hozzá alkalmazásaihoz, többek között a Google dokumentumokhoz és táblázatokhoz. A Smart Chip lehetővé teszi, hogy előnézetet és hozzáférést nyújtson részletes, kontextust teremtő információkhoz és további fájlokhoz a Google Workspace dokumentumaiban. A kommunikáció egyszerűsítésének és hatékonyabbá tételének érdekében a Smart Chip-ek mostantól a Google Chat-ben is elérhetők! Tehát amikor üzenetet írunk a Chatben, elég begépelni a „@” jelet, és máris megjelenik egy lista a fájlokról, amiket Smart Chip-ek formájában hozzá adhatunk a beszélgetéshez. Ennek köszönhetően gyorsan és könnyedén kereshetünk fájlokat a nevük alapján, a megjelent eredmények pedig a legutóbb használt dokumentumokból fognak származni. Miután kiválasztottunk egy fájlt, egyszerűen beilleszthetjük a Chat üzenetedbe. Ez a frissítés még egyszerűbbé teszi és jelentősen felgyorsítja a fájlok hozzáadását a beszélgetésekhez és azonnali megosztást tesz lehetővé a részvevőkkel.

2. Határtalan lehetőségek az együttműködésben

A Google Chat-ben mostantól még nagyobb csapatokkal is lehetőségünk van a hatékony együttműködésre! A Spaces azaz a “csevegőterek” tagsági korlátját a Google már tavaly is radikálisan növelte 8 000 főről 50 000 főre. Most pedig további tízszeres létszámnövelést tett lehetővé, így a Google Spaces csoportos chatekhez mostantól akár 500 000 tagot is hozzáadhatunk! Ezzel a fejlesztéssel a legnagyobb világszervezetek is könnyedén kezelhetik minden munkatárukat egyetlen területen.

Google chat

3. Bővített Keresési Funkciók

A keresés mostantól még hatékonyabbá válik a Google Chatben! Az új keresési funkciók közé tartozik egy átalakított találati oldal, javasolt lekérdezések, automatikus befejezés, „tudta-e?”-kérdések és az eredmények AI-alapú relevancia rangsorolása. Ezek a funkciók mind hozzásegítenek ahhoz, hogy könnyedén megtaláld a megfelelő üzeneteket, fájlokat és csevegőtereket a Chatben.

4. Third-party alkalmazások

A Google Chat tovább bővíti a támogatott Third-party, azaz “harmadik fél” alkalmazások listáját. Mostantól olyan népszerű eszközöket is integrálhatunk a Chatbe, mint a Workday, a Loom, a Zoho és a LumApps. Ezek az alkalmazások olyan már meglévő népszerű appok mellé csatlakoznak, mint az Asana, a Salesforce, a Zendesk, a PagerDuty és a Jira. A Google Chat a jövőben lehetővé teszi továbbá, hogy az AppSheet és a Duet AI segítségével saját, kódolás nélküli alkalmazásokat hozhassunk létre egyszerűen.

5. Összefonódó üzenetek

A Google Chat mostantól még jobban megkönnyíti az üzenetek és Spaces kezelését azáltal, hogy a csevegőtereket és a közvetlen üzeneteket egyetlen egységes beszélgetési listában egyesíthetjük. Emellett új, hasznos gyorsbillentyűket kap a felület, amelyek között megtaláljuk az időrendi kezdő nézetet, az @említéseket és a kedvelt beszélgetések listáját, amelyek mind segítenek a kommunikáció egyszerű követésében. Várhatóan a következő év elején ez a kezdő nézet még intelligensebbé válik, annak köszönhetően, hogy az üzeneteket a Google Chat MI segítségével az üzenetváltási minták alapján prioritizálja majd.

Google chat

6. Biztonság és adatvédelem

A Google Chat a Google Workspace ökoszisztéma részeként beépített védelmet nyújt a spam és a rosszindulatú szoftverek 99,9%-ka ellen. Emellett a valós idejű adatvesztés megelőzési figyelmeztetésekkel megakadályozza a felhasználókat abban, hogy figyelmetlenségből adódóan bizalmas adatokat osszanak meg. A Google Chat hamarosan megjelenő új funkciója azt is lehetővé teszi majd az adminisztrátorok számára, hogy testreszabott figyelmeztetési üzeneteket hozzanak létre a Google Chatben.

Hamarosan elérhetővé válnak új mesterséges intelligenciával megtámogatott Google Workspace funkciók is!

A DUET AI a Google mesterséges intelligencia megoldása hamarosan beépítésre kerül a Google Workspace-be. Az MI nemsokára eddig nem látott távlatokat nyithat meg a Google Workspace felhasználók előtt a levelek írásában, a prezentációk illusztrálásában, vagy a kimutatások elkészítésében. A DUET AI egyelőre csak próbaverzióban és angol nyelven érhető el, de reméljük hamarosan mi is beszámolhatunk az első tapasztalatainkról.

Szintet lépnél az irodai együttműködésben? Tapasztald meg Te is a Google Workspace-ben rejlő határtalan lehetőségeket! Ajánlatért keress minket még ma!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.