Válj hatékonyabbá a mesterséges intelligencia alapú asszisztenciával!

Spórolj időt és energiát a munkatársaidnak! Ezeket a munkaköröket egyszerűen kiválthatja cégednél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában már biztosan hozzád is eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. Ami viszont már most bizonyos, hogy nem sokáig halogathatod az MI megoldások bevezetését a céged informatikájába, amennyiben meg szeretnéd tartani vállalkozásod piaci versenyképességét. Ráadásul az MI bevezetése csak az út kezdete, a helyes alkalmazása már most is kulcsfontosságú lépés az üzleti céljaid eléréséhez. A munkavégzést tekintve pedig minden bizonnyal lesznek olyan feladatkörök, amiket hamarosan a Te cégednél is a mesterséges intelligencia vesz át.

Nem kell egyedül belevágnod!

A digitális átálláshoz hasonlóan az AI bevezetés is informatikai tapasztalatot és alapos körültekintést igényel, amit csak egy profi rendszergazda adhat meg a vállalkozásodnak. Az MI megoldások óriási segítséget jelenthetnek a munkában, de megannyi adatbiztonsági kockázatot is rejthetnek magukban. Éppen ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy mielőtt bármilyen MI megoldást beviszel a cégedbe, konzultálj a rendszergazdáddal és kérj szakértő segítséget!

Itt vagyunk, hogy segítsünk! Az iSolutions-nél mindig naprakészek vagyunk a legújabb üzleti informatikai megoldásokkal kapcsolatban, hogy ügyfeleink mindennapi munkáját minél egyszerűbbé tegyük és segítsük a sikerhez vezető hosszú távú célok megvalósítását! Lépj szintet Te is az informatikában! Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a Te cégednek is naprakész informatikája legyen!

A mesterséges intelligencia a Te cégedben is jelentősen átalakíthatja a munkavégzést

Már az első MI szoftverek megjelenésével egyidőben szárnyra kaptak azok a híresztelések, miszerint bizonyos iparágakban tömeges elbocsátásokra lehet számítani a következő években, mert a mesterséges intelligencia elveszi az emberek munkáját. Az AI technológia jelenlegi állását tekintve azonban ez a félelem nem bizonyul reálisnak.  Az üzleti MI fejlesztések ugyanis nem a humán munkaerő leváltására, hanem a hatékonyság növelésre fókuszálnak. A gyakorlatban ez olyan operatív asszisztensi feladatok kiváltását jelenti, amelyek bizonyára a Te cégednél is jelentős időt vesznek el a felhasználók munkaidejéből. Ilyen például az emailek megfogalmazása, táblázatok szerkesztése, összefoglalók vagy prezentációk készítése és egyéb napi szintű adminisztratív feladatok. Az MI bevezetéssel azonban akár napi 2-3 órát is felszabadíthatsz a kollégáid munkaidejéből, amit hasznos kreatív feladatokra vagy üzletfejlesztésre fordíthatnak. Sőt, az sem kizárt, hogy a mesterséges intelligencia lesz a kulcsa a négynapos munkahét megvalósításának.

A mesterséges intelligencia nem egy önjáró gépezet

Mi azt látjuk, hogy sok vezető egy önjáró gépezetként gondol a mesterséges intelligenciára, ami bizonytalanná teszi őket az üzleti bevezetéssel kapcsolatban. Pedig sokkal jobban hasonlít egy asszisztensre, aki végrehajtja azokat az utasításokat, amiket a felhasználótól kap. Mivel az MI önálló munkára, vagy döntéshozatalra nem képes, minden esetben kell mellé valaki, aki ért hozzá és ki tudja használni a funkcióit. Tehát hamarosan nagy előnyt élvezhetnek majd azok a munkatársak, akik agilisak és tudják kezelni az MI szoftvereket, a mesterséges intelligencia alapú vállalati megoldások pedig óriási előnyt fognak jelenteni a piacon.

Hamarosan minden cégnek szüksége lesz MI szakemberekre

A mesterséges intelligencia alkalmazása a legtöbb felhasználó számára egyelőre kimerül a kísérletezésben. Ám az MI technológia üzleti felhasználásának elterjedésével, a vállalatoknak egyre nagyobb igénye lesz olyan szakemberekre, akik képesek az AI tartalmak gyors és pontos létrehozására különböző területeken. A promptírás ma már egy önálló szakma és számos specializációja ismert, melyeket többek közt a szövegírás, grafikai tervezés, üzleti kommunikáció és sales területeken hasznosíthatnak a vállalkozások. Ahhoz azonban, hogy valaki MI szakemberré váljon, a promptírás mellett ismernie kell a különböző AI szoftvereket, valamint olyan készségekkel és tapasztalatokkal kell rendelkeznie, ami megfelel a cégek üzleti elvárásainak és a piaci igényeknek.

A munkavállalók készségeit tekintve hamarosan nagy jelentősége lesz annak, hogy ki milyen szinten tudja alkalmazni a mesterséges intelligenciát. Ebben a versenyben azok fognak jól járni, akik nyitottak az AI technológiára és szívesen sajátítják el a promptírás tudományát. Szerencsére ma már rengeteg anyag hozzáférhető az interneten és számos online kurzus is megtalálható, így egyszerű dolga van annak, aki szeretné magát fejleszteni ezen a területen. Egy jó IT szolgáltató ebben is rengeteg segítséget tud nyújtani a céged munkatársainak!

Az MI bevezetés sokszoros üzleti hatékonyságot jelenthet a cégednek

Tehát a digitális átállás után az MI megoldások bevezetése lehet a következő nagy lépés a céged informatikai felzárkózásában. A piac jelenlegi állása alapján a következő egy-másfél évben még jelentős versenyelőnyre tehetsz szert a mesterséges intelligencia megoldásokkal, így érdemes mihamarabb meglépned a bevezetést. 

Azt azonban mindenképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy az MI bevezetése csak olyan cégek számára jelenthet működőképes megoldást, ahol az adatokat már a felhőben kezelik, hiszen a kockás füzetben nem alkalmazható a mesterséges intelligencia.

Az MI alapú asszisztencia alkalmazása egy rendkívüli kitörési lehetőség a KKV-k számára

Bizonyára a Te cégednél is tapasztaltad már, hogy a munkatársaid gyakran elúsznak a napi operatív feladatokban, ami miatt nem jut idejük az összetettebb tervezésre vagy kreatív munkára. Egy AI asszisztens nagy mértékben tehermentesíti a munkatársakat, így azokkal a területekkel foglalkozhatnak, amelyeken a vállalkozásnak lemaradása van. A céged ezzel óriási üzleti előnyre tehet szert. Az MI asszisztencia alkalmazása ráadásul segít az értékes munkaerő megszerzésében és hosszú távú megtartásában is.

Az adatbiztok biztonsága érdekében fontos a kidolgozott MI protokoll

Jelenleg számos szöveg és képalkotó mesterséges intelligencia szoftver ingyenesen elérhető, ezek vállalati felhasználása azonban adatbiztonsági kockázatot és jogi aggályokat jelentenek a cégeknek. Az ingyenes AI szoftverekért ugyanis az adatokkal fizetnek a felhasználók, és a gyártók is nyíltan kommunikálják, hogy ezek az MI programok a  keletkezett nagy mennyiségű adatokból tanulnak. Tehát amennyiben ezekbe a szoftverekbe érzékeny vállalati információk kerülnek (pl.: pénzügyi jelentések, szerződések, jogi dokumentumok), a cég elveszti a kontrollt  az adatai felett.

A Shadow IT lehet, hogy már a Te cégedben is felütötte a fejét, csak nem tudsz róla! Olvasd el a cikkünket és válj tudatos üzleti IT felhasználóvá!

Üzleti mesterséges intelligencia megoldások a vállalatok igényeire szabva

Nagyon fontos, hogy a vállalatodban csakis olyan MI szoftvereket alkalmazz, amelyeket kimondottan a cégek adatbiztonsági igényeire szabva fejlesztettek. A jó hírünk az, hogy már Magyarországon is elérhető a két legnagyobb szoftvergyártó mesterséges intelligencia megoldása, ami a vállalati rendszerekbe integrálva biztosítja az AI alapú asszisztenciát. A Google Gemini a cég Workspace felhőrendszerébe épülve hozzáfér az email fiókokban, naptárakban és dokumentumokban tárolt adatokhoz, amelyekből pár kattintással kimutatásokat, prezentációkat vagy szöveges tartalmakat készít. A Microsoft Copilot az M365-ben az Outlook és Office programokba integrálva segíti a munkát. Ezek az üzleti AI megoldások garantálják a maximális adatbiztonságot, így biztos lehetsz abban, hogy a céged az információi védve maradnak. Természetesen arra is létezik biztonságos megoldás, ha a legnépszerűbb szövegalkotó AI szoftvert szeretnéd a vállalaton belül használni. A Chat GPT fizetős verziója nem használja fel a felhasználók adatait a szoftverfejlesztés során, ráadásul az ingyenes verziónál jóval több hasznos funkciót kínál az előfizetőknek.

Az AI használatának betiltása helyett dolgozz ki egy saját mesterséges intelligencia protokollt és találd meg azokat a szoftvereket, amelyek a legjobban megfelelnek a céged és a munkatársak elvárásainak. Az iSolutions természetesen ebben is segít!


Lépj szintet az informatikában! Vedd fel velünk a kapcsolatot és tervezzük meg együtt a vállalatod modern IT rendszerét!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

Költöztesd céged adatait a felhőbe: vállalati felhőszolgáltatás, felhő tárhely

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.